Prishtina në histori, qerthull në rrjet i historisë së Prishtinës: Projekt i fundit nga Varg dhe Trembelat

23/05/2024 Prishtina në histori, qerthull në rrjet i historisë së Prishtinës: Projekt i fundit nga Varg dhe Trembelat

Është çelur për publikun faqja digjitale ‘Prishtina në histori’ për një vështrim të parë. Është fjala për një grumbull digjital të teksteve, hartave, gravurave, fotografive dhe punimeve rreth historisë...

​Shoqata e parë e artistëve grafik në Shqipëri (1936)

24/09/2020 ​Shoqata e parë e artistëve grafik në Shqipëri (1936)

Në vitin 1936 është formuar Shoqata e Puntorëve Typografë në Shqipëri e përbërë nga rreth 80 punonjës të shtypshkronjave në gjithë Shqipërinë. Njoftimi për themelimin e shoqatës është botuar në...

Coworking in new spaces

30/01/2020 Coworking in new spaces

Haptaz Coworking as a project of Trembelat and SAP has a brand new space.

New year marks a new beginning for Trembelat and SAP. Our coworking project is now hosting us in a brand new space located in Mahalla e Muhaxhereve, Bedri Shala Str No 3. The new space is close to the Swiss Embassy in in a developing part of the city, not far from Mother Theresa pedestrian street....

Haptaz Coworking, the creative and tech community

12/08/2019 Haptaz Coworking, the creative and tech community

Haptaz Coworking is open from 9 to 5, Monday to Friday

Haptaz Coworking është hapësirë bashkëpunuese që ka për qëllim të akomodojë nevojat në rritje të punonjësve të pavarur dhe kompanive të sapofilluara. Kultura e freelance dhe startup ka peshë të madhe në...

Fiksimi pas dizajnimit të shkronjave

14/07/2019 Fiksimi pas dizajnimit të shkronjave

  Shkonjat Rilindja janë përdorur në një seri publikimesh të dizajnuara nga Trembelat.   Trembelat janë e vetmja shoqëri që për përdorim në projekte ka zhvilluar edhe shkronjat e veta tipografike. Shkronjat e para...